Канадският тийн идол Джъстин Бийбър доминира на 38-ата церемония по връчването на Американските музикални награди.

Младият певец спечели отличията и в четирите категории, в които беше номиниран, в това число и голямата награда за изпълнител на годината, с което стана най-младият изпълнител, получил трофея.

В отделните категории той изпревари конкуренти от ранга на Еминем, Ъшър, Кейти Пери и Лейди Гага.

Носителите на Американските музикални награди се определят чрез гласуване от публиката. Смята се, че принос за триумфа на Джъстин Бийбър имат милионите му почитателки, които са гласували за него в интернет.

Освен приза за изпълнител на годината Бийбър грабна отличията в категориите за най-добър поп/рок албум, за предпочитан поп/рок изпълнител и за пробив.

"Не мога да спра да се усмихвам, просто е невероятно. Трудно ми е да повярвам, че това е възможно, защото изпълнявам песни на Еминем от 3-годишен, а Ъшър е моят ментор", сподели Джъстин Бийбър, след като победи Еминем и Ъшър в категорията за предпочитан поп/рок изпълнител.

Младият канадец неколкократно благодари на феновете си, излизайки да получи поредната си награда.

Еминем и кънтри триото Lady Antebellum, които бяха с най-много номинации – по пет, спечелиха съответно две и едно отличия.

Още по темата

Рапърът получи двете си награди в категориите за рап/хип-хоп, като в останалите три категории загуби от Бийбър. Lady Antebellum бяха обявени за най-добра кънтри група.

Еминем, както и екстравагантната певица Лейди Гага не присъстваха на церемонията.

Ритъм енд блус певецът Ъшър, който преди 18 месеца помогна Джъстин Бийбър да бъде открит за музикалния шоубизнес и подписа с него договор за запис, спечели две награди.

Двамата с Бийбър се прегърнаха на сцената, след като младият канадец получи топ отличието за изпълнител на годината. "Не плача често, но този път не се сдържах от радост", сподели Ъшър.

Тейлър Суифт, която през 2009 г. спечели голямата наградата, си тръгна от тазгодишното шоу с приза за най-добра кънтри изпълнителка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase