Снимка: БГНЕС

Британската алтернативна рок банда Placebo пристига със собствена специална LED стена с размери 15 х 4 м за шоуто си в София на 13 септември. Тя ще се състои от пет отделни подвижни елемента и ще бъде разположена по цялата ширина на сцената в столичния Зимен дворец, съобщават организаторите от Loud Concerts.

Стилно, качествено и ефектно преживяване обещават музикантите за българските си почитатели. Освен песните от последния албум – Battle for the Sun, се очаква да изпълнят и избрани свои хитове.

Алтернативната рок банда гостува за трети път в България в състав Брайън Молко, Стефан Олсдал и Стийв Форест.

Концертът на Placebo на 13 септември в Зимния дворец е част от световното турне на групата в подкрепа на Battle for the Sun.

Последният албум на бандата е от юни 2009 г. Той стана номер 1 в класациите на девет държави и влезе в Top 5 на 19 страни.

Преди София лондончаните "ще се разпишат" с два концерта в Гърция, а след участието у нас турнето им продължава в Унгария, Украйна и Русия.

Билети се продават в мрежата на Ticketstream.bg, Eventim.bg и в Билетния център на НДК. Цената е 50 лв., а в деня на концерта – 60 лв.

Преди броени дни бандата е дала и специално интервю за българските меломани по повод на концерта в София, което ще излезе в предстоящия брой на сп. Rolling Stone.

В началото на годината Placebo бяха обявени за Best Alternative Band в MTV Europe Music Awards за 2009, изпреварвайки артисти като Muse и The Prodigy, aramore и The Killers.

Тази година получиха и номинация за престижните ECHO Awards в категорията "Best International Rock/Alternative/Heavy Metal band", припомнят организаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase