Снимка: Virginia Records/ Universal Music Group

Наближава датата, когато музикантите от Simple Minds ще освежат настроението в зала 1 на НДК.

Едва ли някой е забравил, че на 14 декември най-успешната шотландска банда ще се появи на сцената в 20,00 часа.

Минути преди да излязат в Зала 1 на НДК, Джим Кер и компания ще се срещнат и с десет от своите български фенове. Късметлиите ще могат да се здрависат и снимат с идолите си.

Рокаджиите са поискали от организаторите на шоуто им в София в гримьорните на всички членове на бандата температурата да е точно 20 градуса.

Те ще трябва да са оборудвани още с меки дивани, закачалки, огледало в цял ръст, хладилник и кутия за лед. Всички напитки за групарите ще трябва да са леденостудени.

Джим Кер и компания искат хавлии с тъмен цвят на сцената, голяма гардеробиерна зад сцената, отделно от гримьорните си.

Simple Minds са едни от най-елегантните фигури в рока. В началото на 80-те заедно с Дейвид Боуи и Roxy Music те вкарват костюма и изискания вид в рока в контраст на пънк рок визията.

В менюто за деня организаторите на концерта ще трябва да се погрижат да има вегетарианска супа, прясна паста, плата със сирена и салати.

А 30 минути преди саундчека бандата ще има осигурени прясно изцедени портокалов сок, сок от боровинки, маркова минерална вода, изобилие от пресни боровинки, малини и къпини, безсолни ядки – кашу и лешници, манго и авокадо, чай, сервиран в порцелан, както и леки вегетариански сандвичи и натурално кисело мляко.

По-късно на сцената българската публика ще има шанса да гледа на живо една от най-интересните и влиятелни банди в рока, предвождани от един от най-уникалните вокали в историята на музиката въобще – Джим Кер.

Те ще забият близо двучасов сет, в който ще прозвучат както съвсем новите им парчета, така и всички незабравими класики като Don’t You (Forget About Me), Belfast Child и Alive and Kicking.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase