Ако си фен на The Sisters of Mercy, няма нужда да ти обясняваме кои са и за какво се борят. Aко не си им фен, но си любопитен - можеш да научиш повече за тях ето тук.

След като го направиш, се върни обратно и прочети интервюто с човека олицетворение на групата - Адрю Елдрич.

Адрю е известен с това, че хич не обича да дава интервюта. Ама хич.

Знаейки това, изобщо не се и надявахме той лично да ни отговори.

Какво го е накарало да го стори ли? И ние не знаем, но определено се чувстваме горди, че ни е обърнал внимание.

А, ако имаме късмет - можем да ударим поне по една домашна ракия с него в Бургас на 15 август, когато бандата идва за да разтресе кея на плажа и прилежащите към него територии, като част от програмата на Spirit Of Burgas. Ето и самото интервю:

На официалния сайт на Sisters of Mercy сте публикували отговори на куп въпроси, които ви отегчават (Рубриката FAQ). Има ли изобщо смисъл да питам за "любимия цвят на Андрю?"

Не, няма никакъв смисъл от това. Най-малкото, защото е посочен във FAQ (British Racing Green - характерен цвят за състезателните автомобили от Великобритания - бел.ред.). Би могла да ме питаш какъв беше любимият ми цвят, но така като гледам, май това не те интересува.

Сега сериозно. Какво се случи с бандата в периода 2005-2008 година? В този период май не сте имали никакви участия на живо, а тази година дотук са само два концерта, като изключим този в България...

Не е точно така. През 2005 имахме шест концерта, през 2006 направихме повече от сто, а миналата година имахме три или четири. Какво се случи с групата през това време ли? Ами - скъсахме си задниците от бачкане!

Понеже проектът Sisters of Mercy се слави с честата смяна на състава, може ли да се издадете кои сте в момента?

Ще разкрия състава ексклузивно за вас:

Andrew Eldritch - вокал, Ben Christo - китара и вокал, Chris Catalyst - китара и вокал, Doktor Avalanche - ударни и Simone Denbigh - медицинската сестра на Доктора. (Doktor Avalanche всъщност не е човек, а дръм машина и един от малкото постоянни членове на Sisters of Mercy - бел.ред.)

В последните няколко години излязоха компилации от различни музикални компании под името The Sisters of Mercy. Не е ли време да чуем нови песни?

Ако искаш нова музика, всяко време е подходящо да чуеш някоя нова банда. О, ти имаш предвид нови материали от Sisters'? Хм... Ще видим...

Никога не сте идвали в България. Бихте ли ми повярвали, ако ви кажа, че с идването си в Бургас ще сбъднете неосъществима на вид мечта за много хора?

О, това звучи много добре!

Ясни ли са песните, които ще чуем от вас на 15 август?

Не, още не са.

Тук, в България, баровете почти никога не затварят врати - това ни е нещо като национална черта. Да разчитаме ли, че заради това ще ни навестите отново след време?

Ако е така наистина, е много възможно да дойдем пак, но всичко зависи от това дали ще ни поканят.

И понеже знаем, че сте фенове на силните алкохолни напитки, ви препоръчваме горещо да опитате от нашата ракия, когато дойдете в Бургас. Ако никой не ви покани - обадете се!

Обезателно!

„Spirit of Burgas” ще се проведе от 15 до 17 август на Централния бургаски плаж. На него освен The Sisters Of Mercy ще можем да видим още Asian Dub Foundation, Groove Armada, Kosheen, Pendulum, Cradle of Filth и др.

Пълният списък можеш да откриеш тук, а ако искаш да видиш всички изброени - участвай в тази анкета и спечели билет за всички фестивални дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase