Сигурно помните последните награди на ММ. Това е нещо, което ще се помни още известно време.

На тях момчетата от Ghetto Productions напуснаха демонстративно залата с въпроса "Това ли харесвате?".

Всичко това се случи докато Остава изпълняваха последния си хит - Sex in the Morning. Дали това е лично отношение към групата или въобще към цялата церемония?

Свързахме се с Петър Петков - по-известен като Гетомен, за да попитаме какво точно ядоса него и момчетата му.

Отговорът е малко или много "всичко", но вижте какво сподели той пред нас.

Разкажете какво по-точно ви смути в наградите на ММ. Група Остава ли бяха причината?

„Остава“ беше капката, която преля чашата. Вокалът им се беше боядисал толкова идиотски…просто нямам думи.

Знаете, Ghetto Productions продуцира в момента Lexus - R&B изпълнител от САЩ - меката на шоубизнеса. Той ме изгледа стреснато и попита “What the fuck is this, God damn ?”.

Всички знаем какво е качествена музика, а това беше, поне за нас, някакво извращение. През последните години наблюдаваме как умишлено едва ли не се съсипва българската музика.

Налагат се групи с неясна сексуална ориентация и такива, които са по-подходящи за цирка, отколкото за сцената. Боли ме като гледам това, а в същото време млади, талантливи музиканти и групи остават пренебрегнати, гният на улицата или напускат България да мият чинии, защото една група хора тласкат родната музика към самоубийство.

Друг по-тревожен факт е, че почти всички пяха на английски – какво става, да не ги е срам да пеят на български. Нали това са награди за българска музика ??????

Имахте номинация в категория Хип-хоп/ RNB албум, заедно с доста силна конкуренция. Изненада ли ви, че наградата не отиде при вас или някой от колегите ви, а именно при Мария Илиева?

Силна конкуренция ли? Ти да не друсаш, че ме питаш такива въпроси? Наградите бяха супер неадекватни. Освен нас, нито един от номинираните не беше за тази категория.

Знаете мнението ни за братя Мангасарян (сводниците от Лъвов Мост ако ги добарат, не ми се мисли), Румънеца и Енчев са вече толкова далече от рап музиката – те са пичове, но са за категория поп или нещо такова.

Питайте ги и те самите ще ви кажат същото. За Устата няма какво да се добави. Когато през 2004 ние казахме, че това, което прави, си е чалга, никой не вярваше. Но ето, 2 години по-късно всички видяха как си разменяше нежности с Азис.

Дуетите му със Софи Маринова са още едно потвърждение, че той трябва да бъде номиниран от поп-фолк телевизиите.

Прочети цялото интервю

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase