Balthazar и JackRock са може би най-прогресиращите техно продуценти у нас. Големите им партита често са истински екстаз за феновете на техно сцената и на електронната музика като цяло.

Поредното задаващо се събитие от Renesanz e Global Control, на националния празник на България – 3-ти март. Въпреки имената на DJ-те, които се задават, в очите на всеки български фен се забива името Gravity Co. И то не просто Gravity, ами съвместно изпълнение на Gravity с Balthazar и JackRock.

Това веднага поражда редица въпроси - какво точно представлява този проект и как ще бъде реализиран. Трудно е да си представиш група от 4 човека, която свири с два DJ-я и то на живо.

За да научим повече за това изпълнение, се свързахме с Balthazar, JackRock и Петър Съмналиев – програминг и клавишни в Gravity Co. Момчетата разкриха интересни подробности около партито и най-вече около съвместния им проект.

Как стигнахте до идеята за подобен проект? Кой даде началото?

Петър Съмналиев: Ние се познаваме помежду си от доста време, но специално тази идея се роди, когато подготвяхме третия албум на Gravity Co. - “Mixed Up”. Той се състои почти изцяло от ремикси и аз много държах JackRock да направи ремикс за албума. Той си хареса „Empty World“ и аз бях, меко казано, очарован от крайния резултат. Решихме да пробваме нещо заедно и така се стигна до идеята за този лайф.

Как точно свирят на живо двама DJ-и и цяла група, при това едновременно?

П.С.:В момента работим много яко точно по този въпрос. И го избистряме - с JackRock не сме спирали да работим от месец и половина.

JackRock: Сега подготвяме чисто електронните основи на песните, върху тях ще се включи барабанистът и отделно китаристът си мисли мелодия, която да се впише в цялостната картина.

Balthazar: Петър и JackRock ще бъдат на една маса с компютри, контролери и всякакви джаджи и ще пускат електронната основа на нещата, аз ще седя на един пулт и ще вкарвам допълнително ефекти с разни диджейски похвати. Отпред ще са останалата част от групата, които ще свирят върху цялото това нещо.

Какво е бъдещето на тези песни, които подготвяте в момента? Планувате още изпълнения на живо, но се очертава проектът да е клубно ориентиран...

B: Цялата музика на този проект е доста клубно ориентирана. Реално това е музика за танцуване, не мога да кажа конкретно, че е техно, защото някои парчета са много разчупени. Много елементи са навързани вътре и не може да конкретизираме точно музиката.

JR: Планували сме още няколко живи изпълнения, например във Варна през лятото. Сега още доусъвършенстваме нещата. Също така смятаме да пуснем песните най-малкото на винил, защото са с отвратително добро качество.

B: Това засега е малко в сферата на “Ще видим”. Зависи малко и от времето при нас. Иначе можем да направим всичко. Може дори и до албум да се стигне.

Още от Gravity Co., Balthazar и JackRock

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase