Човекът-група Трент Резнър, по-известен като Nine Inch Nails, е написал всичките песни за новия си албум и започва да ги миксира. Това обяви самият той в обръщение към феновете в официалната страница на групата.

Предният албум на Nine Inch Nails - “With Teeth”, излезе през 2005-та година и затова за всички е изненада толкова бързото появяване на нов проект. Досега групата не е издавала два албума за период от по-малко от 5 години.

Работното заглавие на албума е “Year Zero”, но, макар че песните вече са написани, издаването може да се забави, защото предстои европейско турне на Nine Inch Nails тази пролет.

“По-голямата част от албума е писана по хотелски стаи на преносими компютри”, споделя Резнър. “Песните станаха толкова бързо, защото вече въобще не ми пука какво ще кажат хората за него и още по-малко какво ще кажат от звукозаписната индустрия.”

Музикантът добавя, че и турнето, на което беше през последната година, също му е помогнало, защото е успял да изгради добра дисциплина и не е загубил форма.

На 27-ми февруари ще излезе и DVD-то “Beside You In Time”, отразяващо турнето в подкрепа на “With Teeth”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase