Крайният срок на записване за Мюзик Айдъл наближава все повече и ако вие смятате да станете бъдеща музикална звезда имате време да пратите документи до 14-ти януари.

От bTV вече разкриха подробности около провеждащото се в момента предварително записване за кастингите, които ще се проведат в 5 големи града – София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Първото живо преборване започва на 18 януари в Русе.

Липсата на каквито и да е стилови ограничения е привлякло амбициозни младежи, желаещи да се изявяват във всякакви стилове, от най-екстремните до най-популярните, коментират от екипа на шоуто.

От телевизията съобщиха, че младите между 16 и 20 години са най-активни при записването и особено много дамите. Много от тях дори нямат музикално образование, но за сметка на това разчитат на талант подарен им от природата.

Сред кандидатите разкрити от bTV са 16- годишната Гергана от Варна, която има над 10 години стаж във Варненската детска опера, Владимир на 20 години, от Пловдив, който е завършил Първата частна школа по поп фолк и народни песни, за чието съществуване дори не подозирaхме до скоро, но сме убедени, че школникът Владо ще има с какво да впечатли журито.

Друг атрактивен кандидат е Надя от група Гранулом, която твърди, че е единствената хеви метъл изпълнителка в България и се занимава с музика от 15 години насам.

Записването приключва на 14-ти януари, а първият кастинг е на 18-ти януари в драматичен театър “Сава Огнянов” - Русе. Следват Варна на 25-ти в хотел Палас, в комплекс Слънчев ден, Бургас на 1-ви февруари, в Бургаския свободен университет, Пловдив на 6-ти февруари, в хотел Санкт Петербург. Последният тур ще е в София в зала 6 на НДК и ще се проведе на 15-ти февруари.

От петте кастинга ще бъдат избрани 100 човека, които в последствие ще бъдат редуцирани до 12. Тогава ще започнат и живите изпълнения на музикалните идоли или на поредните звезди еднодневки. Предстои да разберем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase