Спортът отново се завръща със страшна сила в ефира на онлайн радиото Тангра Мега Рок,  похвалиха се от медиата. Една от легендите на култовата радиостанция - Коко Стойнов, ще застане отново зад микрофона с предаването Jitball, което ще се излъчва всеки петък от 12 до 14 часа.

Настоящият заместник-главен редактор на „7 Дни Спорт“ водеше предаване със същото име по ефирното рок радио Тангра заедно с Асен Спиридонов.

Подобно на старото предаване, което правеше директни включвания от мачовете в Англия, в Jitball отново ще има преки линии с английските стадиони. В ролята на футболен кореспондент този път ще се изявява „прекрасният младеж” Насо Русков – настоящ фронтмен на The Imbecilles And The Poison Umbrella, както и бивш такъв на разпадналите се Babyface Clan, и, разбира се, познат глас от ефира на Тангра.

Но Jitball няма да е само футболно предаване – през зимата ще има много ски и сноуборд, а да не забравяме, че като втори водещ ще действа и Васил Върбанов – бивш капитан на отбора по ръгби на Левски.

Навремето предаването Jitball бе едно от най-обичаните и слушаните в ефира на рок радио Тангра именно заради преките включвания на Ясен Тонев от мачовете от английската Висша Лига и от Първа Дивизия. Предаването бе спряно от ефира на рок радио Тангра малко преди то да бъде трансформирано от новите си собственици в спортно радио Гонг през април 2003.

Три години и половина по-късно историята с честотата се повтаря – този път Гонг ще бъде превърнато от новите си собственици в поредното поп-фолк радио.

Днес много често различни хора ме питат дали изпитвам някакво злорадо задоволство от това, че радио Гонг предстои да бъде претопено в чалга станция”, коментира Васил Върбанов, мениджър на Тангра Мега Рок. „В никакъв случай. Знам какво е чувството да ти отнемат това, за което си работил 24 часа на ден. Съчувствам на Томислав Русев, но както казах преди три години и половина, когато ние бяхме на тяхно място: „Комунизмът в България свърши и частната собственост би трябвало да е неприкосновена.”

Jitball е първото от серията нови предавания, които предстои да тръгнат в ефира на Тангра Мега Рок. Предаването стартира на „светлата“ дата 10 ноември и ще се излъчва всеки петък от 12 до 14 часа, а повторенията ще са в събота от 10 до 12 ч. и в неделя от 16 до 18 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase