На специална прескоференция днес в София представителите на двете най-големи промоутърски организации SME и Жокер медия, заедно с Дейвид Лийберберг от австрийската компания Rock&More, обявиха, че компанията, базирана във Виена, няма да да работи повече с досегашните си партньори Pick&More.

Заради компании като Pick&More, NMA (провалени концерти на Fear Factory, Motorhead) и Universum Entertainment (провален фестивал Monsters of Rock, като се оказа, че компанията въобще няма право да използва името на фестивала и да спекулира с него), хората вече чакат звездите да кацнат на летището в София, за да си купят билет”, заяви Дейвид Лийберберг.

На въпроса защо на пресконференцията не присъстват представители на злополучните компании, Лийберберг отговори:” Няма причина те да са тук. Тук са само сериозни имена от бизнеса, като Жокер Медия, и СМЕ, а Pick&More не са такива. Ние нямаме причина да изтегляме бизнеса си от България, просто оттук нататък ще работим само със сериозните”.

Наши бизнес партньори от Сърбия ни препоръчаха да работим с Крум Мануилов (Pick&More) и ние направихме това на доверие. Rock&Мore досега не са получили нито стотинка от концертите на Стинг, 50 Сент и Апокалиптика. До този момент компанията е платила и всички разходи около отменения концерт на Дженифър Лопез. До момента Крум Мануилов и Pick&More ни дължат 390 000 евро”, разкри цифри представителят на Rock&More.

В същото време стана ясно, че пред журналистка от столична медия Ивайла Бакалова обявила загуби от 300 000 евро заради рекламната кампания покрай концерта на Дженифър Лопез.

Не знам рекламна кампания, която да струва 300 000 евро. Просто в България няма такава”, коментира президентът на Жокер медия - Ованес Мелик – Пашаев.

Имаме всички договори черно на бяло. Ако те имат някакви претенции, нека представят доказателства”, бе отговорът на Дейвид Лийберберг, който продължи: “"Били Айдъл бе последният им концерт и последният им шанс да върнат парите, но те не го направиха".

Австрийската компания не възнамерява да остави нещата така, а ще заведе дело срещу Крум Мануилов, а относно бъдещата си работа в България, Лийберберг обяви, че ще разчита на доказаните професионалисти, като SME, Жокер Медия и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase