1) Хирш от Montreal по боксерки 2) Джими Поп се снима с публиката 3) Evil Jared се отърква с кърпа, която по-късно подарява на феновете Снимки: Stroeja.com
fallback

Ако си мислите, че горното заглавие е лъжа, то трябва от сега да ви кажа, че не е. Става дума за концерта на любимите пънк идиоти Bloodhound Gang, който се проведе снощи (20.06) при почти пълна анонимност в столичния клуб “Cool House Dali”.

Едва ли едно мутренско заведение с кичозен интериор е подходящо за този концерт, но невидимите хора в организацията на промоутъра Pick and More са всеизвестни със странните си приумици.

Самият аз до последния момент не можех да повярвам, че групата ще пристигне в България поради липса на всякакви рекламни материали, както и липсата на такива дори на входа на заведението. Всички бяха доста учудени и от появата на подгряваща група в лицето на Montreal от Германия.

Тримата пънкари от Хамбург са съпорт на турнето на Bloodhound Gang и са откритие на Фло -лидер на немската банда Pyogenesis. В интерес на истината само радио Тангра Мега Рок обявиха седмица по-рано, че ще има подгряваща група.

Качването на Montreal на сцената беше весело събитие, като само в рамките на 30 минути, младежите на сцената успяха да подгреят подобаващо младежите пред нея. Токът успя да спре два пъти, като това не попречи по никакъв начин на Йонас (китара, вокал), Хирш (бас, вокал) и Макс Пауър (барабани), които вместо да се притеснят, направиха стриптийз на светлината на мобилни телефони и запалки, а когато от Енергото пуснаха тока, те продължиха да си свирят по боксерки.

Преди биса Хирш се обърна искрено към публиката:

“Нали знаете, че всички музиканти се сбогуват с феновете, след това се крият някъде зад сцената и стискат палци да им извикат името. Е, ние сега ще се направим, че си тръгваме и ще дойдем след малко”.

Така след предварително обявения бис Montreal забиха за последно и освободиха сцената за титаните на дебилния пънк/рок/хип-хоп Bloodhound Gang.

Още по време на първите акорди на първото им парче, Ивъл Джаред- басистът на групата разля една бутилка “Jagermeister” в чашите на на 15-на човека от публиката. “Balls out” беше парчето, което накара хората да полудеят и да се развилнеят, което пък много учуди охраната, свикнала да охранява перхидролени фолк певици от напорите на пияни чичковци.

С отчаяни викове “Не се блъскай, бе” 90 килограмово момче на охранителната фирма щеше да ревне всеки момент под напора на хилавите тийнейджъри, които го заплашваха със сплескване към сцената. В края на краищата крайно неприятните охранители не успяха да помрачат настроението на хората, които ставаха все по-весели с всеки следващ дебилен хит, специално подбран за българската публика.

Класиките като “Along Comes Mary”, “Fire Water Burn”, “Three Point One Four” (Известна като Vagina song) и “The Bad Touch” се смесиха с новите парчета от албума им “Hefty Fine”, a именно “Foxtrot uniform Charlie Kilo”, “Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss” и “Ralph Wiggum”. Джими Поп показа и завдидните си умения да изсвири няколко тона от българския химн на мини тромпетче, а след това направи и кавър на втръсналите ни до болка румънци от “O-zone” и песента им “Dragostea mi”.

Ключовите моменти бяха, когато басистът Джаред накара публиката да плюе срещу него. Разбира се всички се отзоваха с удоволстиве на поканата и оплют е меко казано за това, което се случи на господин Джаред. Оказа се, че подобно на “блага дума железни врати отваря”, веригата от охранители се пропука доста бързо щом стана дума за плюене. Неподатливите на груба сила момчета обаче имаше какво още да видят.

След нарочно некадърно изсвирване на “Enjoy the Silence”, дойде и кулминацията на вечерта, когато Ивъл Джаред реши за наказание да се изпикае върху врата на фронтмена Джими Поп. След като успя да го опикае целия, накрая Джаред се изпика и в шапката на Джими , който без никакви притеснения си я нахлупи на главата.

Всичко това стана пред погледа на изумени манекенки, гледащи концерта от ВИП зоната на клуба и неясно защо присъстващи на събитието. Възмущение се забелязваше и от други части на заведението. Всичко това оставаше впечатление, че на събитието има всякакви гости, които очевидно нямаха идея защо са там в този момент. Дано Ивайла Бакалова не се е изложила много, след като е поканила височайши гости на идиотски пънк концерт.

Веднага след края на концерта диджеят на заведението, който изглежда досега е работил основно на провинциални или мутренски дискотеки, реши да разпусне публиката с подходящ музикален фон от репертоара на Шакира и “горещи” латино хитове. Оргазнизаторите от своя страна решиха да заведат групите да разпуснат в клуб “Биад”, което беше отново една “брилятна” идея за вечерта.

Но все пак с две думи, концертът беше върхът. Любимите пичове на една ръка разстояние, пот, и весела публика. Дори и малките неприятности, свързани с организацията, диджеят провинциалист, Шакира, спирането на тока, бирата по 5 кинта и нервната охрана, не ме спряха да се чувствам перфектно.

“The Roof Is On Fire, But We Don't Need No Water Let The Motherfucker Burn”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

>
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
fallback