Лили Иванова през 2003 г. с наградата си от ММ, за цялостен принос Снимка: Bulphoto
fallback
В официално писмо до телевизия ММ примата на българската естрада Лили Иванова заяви желанието си името й да бъде изключено от списъка на номинираните в категорията “Най-добра българска изпълнителка за 2005 г.” за 8-те годишни музикални награди на медията.

В писмото до медиата изпълнителката се аргументира за странното си решение: “ Лили Иванова е изпълнител, който, доказвайки своя талант и себеотдаденост към музиката, е спечелила голяма популярност и огромната любов на публиката.".

"В същото време има много талантливи млади български изпълнители, които се нуждаят от оценка и популярност, за да бъдат стимулирани да продължават да творят. В този смисъл, за мен е по-необходимо, признанието, което произтича от номинацията (а също и от наградата), да бъде получено от млад изпълнител.”, се казва още в писмото.

Примата вече е получавала награда от телевизията през 2003г. Тогава тя бе удостоена с най-престижната за медията награда - тази за цялостен принос.

Оттеглянето от номинация е прецедент в историята на музикалните награди, но в знак на уважение към Лили Иванова и нейното творчеството, екипът на ММ реши, че е редно да уважи желанието й.

На 5 март 2006г. за наградата в категорията „Най-добра изпълнителка” за 2005г. остава да се конкурират Белослава, Мариана Попова, Мария Илиева и Тони. Телевизия ММ няма да издига нова, пета кандидатура за наградата, тъй като счита, че вотът за изпълнител като Лили Иванова не може да бъде подменен с друг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback