Снимка: Reuters
fallback

Испанският тенор Пласидо Доминго,обвинен от няколко жени в сексуален тормоз, се е съгласил да отмени всичките свои бъдещи участия в представления на нюйоркската Метрополитан опера, съобщиха осведомителните агенции.

Днес той трябваше да пее на тази сцена в "Макбет" на Верди, но ден преди това заяви, че е поискал да се оттегли и молбата му е била удовлетворена.

В съобщението на операта се казва, че между нея и певеца е било постигнато споразумение, че той ще се откаже от всички свои ангажименти и че решението влиза в сила незабавно. Певецът заявява, че не е съгласен с твърденията по негов адрес, но заради създалата се атмосфера на обвинения без доказателства и за да не пречи на колегите си, е решил да се откаже от спектаклите в Метрополитан.

Вместо него днес партията на Макбет ще изпълнява сърбинът Желко Лукич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Мими

преди 4 години

До пак азНе е за вярване,че има хорица като вас, които критикуват дори великите оперни певци като Пласидо Доминго.

16

Анонимен

преди 4 години

ПУБЛИКАТА НИЩО НЕ ГУБИ. Давате ли си сметка как един певец, който разчита само на стара слава, пречи на млади способни певци да се изявят? Никой не може да ме убеди, че човек над 70-годишна възраст има нужния за операта мощен глас. Достойно е да се оттегли навреме от сцената. Самият той е в Метрополитен на ръководна длъжност. Защо ламти още? Профукал си е парите ли? Да го героизирате, няма смисъл. Нравите сред артистите са видими.

15

Анонимен

преди 4 години

Само те губят, това е един гениален изпълнител!Жалки и смешни са!

fallback