Снимка: PR/Александър Иванов
fallback

Представянето на дългоочаквания албум InFusion (Вливане) на Теодосий Спасов и Иван Шопов ще бъде на 24 ноември в Пространство 108 с концерт, на който музикантите ще изсвирят всички композиции от албума.

Като специални гости в събитието ще се включат вокална група Авигея и пианистът Димитър Бодуров, участвали и в записите на албума.

Албумът InFusion, събрал творчеството на Теодосий Спасов (кавал) и Иван Шопов (програминг и китара) от 2016 г. насам под същото име, съдържа 10 трака. Всички те носят мултижанровия дух на лайв концертите, които двамата музиканти изнасят през последните две години в България и чужбина.

Минималистичният джаз, потопен в електронна атмосфера и съчетан с фолклорни елементи, който двамата изпълняват, е претърпял съществена еволюция в студийната версия. Най-значимата новост е, че в записите на всички композиции участват гост-музиканти от няколко континента, всеки от които е институция в света на етно джаза и уърлд музиката.

Своят принос за създаването на един истински космополитен и вдъхновен от световното културно многообразие албум дават Ерик Трюфа от Франция (тромпет), Гжех Пьотровски от Полша (саксофон), Мино Синелу от Ню Йорк (перкусии), Рут Майер от Норвегия (вокали), Мерлин Еторе от Канада (перкусии), Аса Карсън от Англия (програминг). Българското начало в творбата подчертават Димитър Бодуров (пиано), Иван Андреев (барабани) и група Авигея (вокали).

InFusion ще бъде издаден на CD от Etheraudio Records - лейбъл, създаден от Иван Шопов съвместно с Etheraudio - най-висок клас озвучителни системи, с чиито продукти е записан и смесен албумът с цел да бъде постигнат първокласен звук. Мастерингът е осъществен в САЩ от Шон Хатфийлд в неговото легендарно студио Audible Oddities с изцяло аналогова техника.

На 24 ноември, по време на концерта-промоция, присъстващите ще могат да се сдобият със CD на албума InFusion на специалния мърч щанд във фоайето на Пространство 108 на цена 20 лв.

Предвидено е и специално меломанско издание на грамофонна плоча, което ще излезе официално на пазара в началото на 2019 г. като за пълното удоволствие на слушателя артистите подготвят 180-грамов бял винил.

Билетите са на цена 20 лв. в системата на ticketportal.bg и касата на НДК, на място входът ще е 30 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback