Снимка: Булфото, архив
fallback

Първият български частен ансамбъл - "Чинари", ще отбележи 25 години от създаването си с пет спектакъла в един! Юбилейното събитие ще бъде на 10 декември в зала 1 на НДК.

В него ще намерят място пет от най-емблематичните, зрелищни и обичани от публиката произведения. Феновете на ансамбъла ще видят моменти от "Магията на танца", "Траките" и "Мистичен ритъм", които ще съставят първата част на спектакъла и ще я определят, като по-мистична, с повече фантазия и съвременна трактовка на българския фолклор.

Втората част ще включи вълнуващи моменти от авторските спектакли "Възрожденски разкази" и "Ние българите", като тази част ще бъде изцяло фолклорна.

Заедно с "Чинари" ще празнуват още група Etnotix, трио "Булгарина",  квартет "Българи" и "Чинари дръмс".   

През годините, хореографът и директор на ансамбъла - Асен Павлов, създава 13 авторски спектакъла, които по традиция артистите представят пред публика всяка година преди Коледа. През 2015 г. е  удостоен с ИКАР за спектакъла "Траките". През 2016 година aнсамбъл "Чинари" става носител на "Кристална лира" от Съюза на българските музикални и танцови дейци - за музикално-танцовия спектакъл "Ние, българите". През 2017-та Министерството на културата ансамбъла и Асен Павлов с грамота и почетен знак "Златен век".

Билетите за спектакъла вече са достъпни в мрежата на Ticketportal и в Билетните центрове на НДК и зала "Арена Армеец". До 1 ноември ще се продават с отстъпка от 5 лева от редовната цена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback