Снимка: Гласът на България

Второто издание на "Гласът на България" със сигурност ще се запомни с пролетите сълзи. Изявата на бесарабската българка Мария Димитрова – Свободная предизвика много емоции, вълнения и рев сред жури, участничка и семейство.

Мария разказа през сълзи, че не е виждала родителите си от цяла година. Те живеят в Москва, а руските власти отказват да я пуснат в страната заради нелепа грешка в документите й. Преди това тя също учела в Москва и след като само за два дни се върнала до Молдова, повече никога не й разрешили да премине границата. Тогава Мария дошла в България и се записала за кастинга на музикалното риалити.

Тя представи "Камино", а столовете започнаха да се обръщат, потекоха и сълзите на Мария. Първата, която повярва в гласа й - Камелия, дори излезе да я успокоява. Но големият рев тепърва предстоеше. Зад кулисите я чакаше цялото й семейство, горди и развълнувани от нея, а след като ги зърна, последваха прегръдки и щастливи мокри лица. Новият треньор на Мария - фолкпевицата Камелия, също се включи в семейната идилия.

Напред в шоуто продължи и щерката на Глория - Симона. 20-годишното момиче изпълни на сцената втръсналия в подобни предавания хит на Ищар "Horchat Hai Caliptus". Това обаче бе достатъчно на Камелия и Иван Лечев да натиснат бутона. Симона избра да се състезава в отбора на Иван.


Графа пък успя да привлече таланта Мишо, който учи в музикалното училище в Стара Загора. Той е бил на път да напусне училището заради безпаричието на родителите си, но директорката и спонсори са му помогнали да сбъдне мечтата си на сцената.

Оперен певец пък остана изненадан, че нито един от менторите не натисна бутона по време на неговото изпълнение.

Поли Генова впоследствие изрази съмнение дали не е трябвало да се обърнат. Лечев също призна, че има хубав глас, но пък нещо в тембъра му го притесни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase