Снимка: БГ Саунд Стейдж
fallback

"Нямам търпение да споделя музиката си с публиката в София", споделя виртуозният цигулар Ара Маликян, който ще представи спектакъла "Невероятната история на една цигулка" на 28 февруари в Зала 1 на НДК. Това е разказ за вдъхновяващо пътешествие през различни музикални епохи. Цветните композиции идват от различни страни, култури и стилове.

"Ще свирим музика от барок до поп и рок - от Бах до Led Zeppelin, Radiohead и Дейвид Боуи, както и доста авторски композиции", разкрива цигуларят.

Поради големия интерес към концерта, организаторите от "БГ Саунд Стейдж" пуснаха за продажба и втори балкон на Зала 1, където цената за билет варира от 40 до 60 лева.
 
Прочутият ливанец с испанско гражданство и арменски корени Ара Маликян е концертирал във всички световноизвестни театри в над 40 държави - солово или със симфоничен оркестър. Талантът му го отвежда до върховете на класическата музика в ролята си на концерт-майстор в Кралския симфоничен оркестър на Мадрид.

"Цигулката е най-важната личност в моя живот. Аз съм един щастливец, който изживява единствената си мечта – да свиря и да представям музиката си на сцена", казва той.

Интересите на Ара Маликян надхвърлят класическата сцена. Още от съвсем млад експериментира с жанровете и намира вдъхновение в музика от различни култури – арабска, еврейска, клезмер, циганска, арженстинско танго и испанско фламенко.

Професионалният му път го среща с редица прочути музиканти като испанския акустичен китарист Хосе Луис Монтон, ливанската певица Фейруз (бащата на Ара Маликян е свирил години наред с нея в Бейрут), фламенко танцьорите Хоакин Кортес и Белен Мая, формацията Nuevo Tango и джаз пианиста Хорацио Икасто. Свирил е на една сцена с Васко Василев, с когото ги свързва силно приятелство още от студентските години прекарани заедно в Лондон.

"Днес мога да си позволя да работя единствено с хора, които наричам свои приятели. Не се качвам на една сцена с човек когото не харесвам", споделя виртуозният музикант.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

читател

преди 7 години

Чалгата проби и в класиката.Острозаразна болест.

6

Биолог

преди 7 години

Това е папагал талибан от село

5

Анонимен

преди 7 години

ааа, на Кончита Вурст братчето е 'туй'.

fallback