Снимка: Булфото

Куп родни изпълнители ще си дадат среща на Годишните музикални награди на БГ Радио на 18 юни в Благоевград.

От сцената ще прозвучат утвърдени хитове и най-нови проекти на Графа, Криско, Рафи, Михаела Маринова, Невена Пейкова и Стивън Ачикор, а Поли Генова ще изпълни "If love was a crime", облечена в оригиналния си сценичен костюм от Евровизия.

За първи път на публиката ще бъдат представени пет чисто нови песни от Pavell & Venci Venc‘, Лора Караджова и Бобо, Михаела Филева и Искрен Тончев – Iskrata, DARA, VenZy, Ники Бакалов и Виктория Георгиева.

Традициите в бългаската музика също ще са акценти в шоуто и в Благоевград ще видим и чуем най-големите класики на група Тангра, отново заедно със Стенли, както и изпълнение на Pendara Ethno Project, заедно с Ансамбъл Пирин.

Един от ярките акценти със сигурност ще бъдат момичетата от националния отбор по художествена гимнастика, които ще представят съчетание под съпровода на "Ако си дал" на Емил Димитров, с което ще се съзстезават за страната ни на международни първенства.

Водещ на музикалното събитие ще бъде Рафи.

До 17 юни на сайта на БГ Радио се провежда вторият етап от гласуването за Годишните музикални награди 2016. И тази година финалистите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на радиото. Имената на победителите във всяка една от деветте категории станат ясни на живо в Благоеград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase