Снимка: Булфото, архив

Певицата Рут Колева смята да изостави "слава, работа, приятели" в България и да търси ново вдъхновение.

А то идва от Ню Йорк. Със сърцераздирателен статус във Facebook тя отбелязва, че у нас вече е загубила мотивация като творец.

"Стъпих в Ню Йорк за първи път преди 10 години. Имах чувството, че съм в центъра на света и че това е мястото където се сбъдват мечтите. Винаги съм искала да се върна, но някак си го отлагах във времето. Все изникваше нещо - концерти, албуми, ангажименти, любов... Вече съм на 25 и си казах "Сега или никога!". Разни хора ме питат, "Добре де, в България си имаш всичко - слава, работа, приятели".

Да, но там вече нямам мотивация, а и нямам много останали мечти. Славата и работата са две неща с които, ако нямаш мотивация, се въртиш в един омагьосан кръг без да вървиш напред. Приятелите ми винаги ще са ми приятели, дори да не се виждаме всеки ден.

Един творец не може да живее без мечти и вдъхновение. А тук вдъхновението се рее във въздуха, по улиците, по моста Бруклин, из сградите на Манхатан, в малките барове, в джаз заведенията, в погледите на хората в метрото, на сцените на Бродуей... тук не можеш да избягаш от вдъхновение.

If I can make it there, I'll make it anywhere, пее Франк Синатра... това беше първата песен, която пуснаха в бара в който бях на нова година. Всичко хубаво е трудно, още по-трудно е да излезеш от зоната си на комфорт и да загърбиш добре устроен живот, за да почнеш отначало и да преследваш мечтите си. Който не е пробвал, няма как да е успял. Гонете това, което ви е в сърцето", пожелава певицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase