Снимка: Радка Минчева
fallback

След близо година концерти в страната, спектакълът "Джаз Фолк Класик" ще бъде представен и в София.

В пъстрото музикално шоу са замесени големите имена от родната сцена Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов – Ибряма. Заедно с тях на сцената е една от най-старите филхармонии в България – “Проф. Димитър Ненов” от Разград и сериозната подкрепа на оркестър “Тракия” с ръководител Нешко Нешев.

Музикантите забъркват една любопитна смес от джаз, фолк и класическа музика.

"Програмата ни е разнообразна и пъстра, както подсказва самото заглавие. В нея всеки намира по нещо за себе си, нещо близко, но и по-различно. Тя е различен прочит на това, което слушателите познават или може би дори не познават", казва Йълдъз.

Концертът ще бъде на 20 октомври в зала 1 на НДК, а броени дни след софийската ще последва и световната му премиера. Проектът има покана и запазена дата в края на месеца в един от най-големите световни културни центрове – “Зурлу център” в Истанбул.

От сега пък се знае, че на 19 май догодина, на празника на младежта в Турция - Йълдъз Ибрахимова и колегите й ще изпълнят "Джаз Фолк Класик" с Президентския симфоничен оркестър.

Самият проект се “ражда” миналата година по идея на режисьора Пламен Панев, а до сега е представян пред публиката в Разград, Варна, Пловдив, Русе.

Билетите в София се продават в мрежата на Ticketportal, а цените са между 25 и 50 лева, според мястото в залата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

тт

преди 8 години

На джас-феста в Банско как на Йълдъз една дума на български не и излезе от устата?! Направи няколко турски маанета без никаква емоция да вкара в изпълнението... Пълен провал...

fallback