Ди Ди Бриджуотър, Хулио Иглесиас, Дъг Морис, Роджър Браун (президент на Бъркли) и Харви Мейсън. Снимка: Майкъл Спенсър
fallback

Музикалният колеж "Бъркли" удостои Хулио Иглесиас с почетна докторска степен. Музикантът получи отличието по време на церемонията по случай завършването на випуск 2015.

Oще по темата

"Аз съм артист, изпълнявал песни на много езици и най-хубавото нещо в живота ми е това признание от "Бъркли". Вчера попитах президентът на колежа Роджър Браун колко човека учат в Бъркли и откъде са и разбрах, че 35-40% от студентите са от чужбина. Това означава, че глобалното усещане е вкоренено във всеки един от вас и ще помогне за световния мир", заяви в речта си Иглесиас.

Почетна докторска степен получиха и барабанистът Харви Мейсън, джаз примата Ди Ди Бриджуотър и Изпълнителният директор на Sony Music Entertainment Дъг Морис. През годините отличието е присъждано на водещи музикални фигури от ранга на Дюк Елингтън, Арета Франклин, Дейвид Бауи, Стинг, Уили Нелсън и Пласидо Доминго.

Само след броени дни пък Хулио Иглесиас ще се срещне с българската публика. Концертът му у нас е на 26 май в зала "Арена Армеец", а билетоте се продават в мрежата на Еventim. Цените са между 60 и 140 лева, в зависимост от местоположението в залата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

ВЕЩИЦАТА

преди 8 години

СТРААХОТЕН ТАЛАНТ. СТРАХОТЕН ГЛАС. ПРЕКЛАНЯМ СЕ ПРЕД НЕГО. Е НЕ ПРИЛИЧА НА НАШИТЕ ЧАЛГАДЖИЙКИ ДЕ.

fallback