Снимка: Reuters

Поредната визита на виртуоза Найджъл Кенеди у нас наближава, но тя ще бъде различна и пълна с изненади. Цигуларят ще представи новия си проект с интерпретации на незабравимия Джими Хендрикс на 10 май в зала 1 на НДК, а организатор на събитието e Loud Concerts със съдействието на G.P.GROUP Ltd.

"Навсякъде, където свиря Хендрикс, измислям нещо необичайно. Просто духът на Хендрикс изисква провокация”, коментира Кенеди преди концерта в София пред журналиста Георги Тошев.

Той призна, че обича да свири в България заради емоционалната публика. На първия си концерт преди години той сбъдва мечтата на българско момче като го кани на сцената да свири с него. Какво е намислил сега най-продаваният цигулар в света ще разберем по време на изявата му в София.

Непрестанно в движение и с нови идеи, на 1 май музикантът се готви да постави рекорд, с който да влезе в книгата на Гинес - с изпълнение на парчета на Хендрикс заедно с над 5 000 китаристи на фестивал на площада в полския град Вроцлав.

Нека припомним, че ден преди срещата на българската публика с Найджъл Кенеди - на 9 май, световноизвестният цигулар ще присъства на откриването на изложбата на своя приятел - художника Румен Рачев в галерия Нюанс.

Приятелството между двамата артисти започва през 1995 година, а творческата им колаборация - през 2000 година, когато Кенеди кани Рачев за направата на графичното оформление и дизайн на албума си “Kennedy plays Bach”, отличен с престижната British Classic Award.

Билети за изявата на Найджъл Кенеди на 10 май в зала 1 на НДК все още могат да бъдат закупени в мрежата на Еventim, като цените са от 55 до 110 лева, в зависимост от местоположението в залата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase