Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Над 1000 ръчно изработени хартиени жерави ще бъдат раздадени по време на предстоящия благотворителен концерт „Надежда за Ванко“ в Стара Загора.

Събитието се организира в подкрепа на Иванко Тодоров, баща на Гергана Тодорова, която прославя Стара Загора с участието си в редица национални и международни конкурси, и сред най-големите талнти, които участваха в "Шоуто на Слави“.

Иванко Тодоров се нуждае от лечение в клиника в Истанбул, а необходимата сума от 150 000 лева е непосилна за семейството му. 

Концертът е на 7 февруари от 18.30 часа в залата на Старозагорската опера.

В него ще участват малките таланти Крисия, Симона и Тереза, Орлин Павлов, Йоанна Драгнева, Теди Кацарова, Георги Дюлгеров, Тони Димитрова, Ралица Ангелова от „Тоника СВ“.

На сцената, за да подкрепи своя баща ще излезе и Гери с детска музикална формация „Звездопад“. Входът е с покани, които са на минимална дарителска стойност от 10 лева.

До този момент от кампанията е събрана сума в размер на близо 50 000 лева, съобщи Димо Димов от организаторите.

"Срещаме безпрецедентна подкрепа както от кмета и Община Стара Загора, така и от бизнеса, от стотици хора. Само допреди няколко години това не бе така и работихме трудно. А защо жерави? Защото има поверие, че ако човек получи 1000 хартиени жерава, има право на едно желание", обясниха организаторите.
 
Всеки, който няма възможност да присъства на концерта, може да направи дарение със SMS с текст DMS SAMARITANS на номер 17 777 за всички мобилни оператори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback