Снимка: Булфото, архив

Маестро Найджъл Кенеди идва у нас, за да представи новия си проект, с който ще покаже своя прочит на на творчетсвото на легендарния Джими Хендрикс.

Концертът, организиран от Loud Concerts, е бъде на 10 май в зала 1 на НДК, а началото е предвидено за 20:00 часа.

Билетите са в продажба в мрежата на Еventim на цени от 55 до 110 лева, в зависимост от местоположението в залата.

Интерпретациите на Кенеди в класическата музика му донесоха световна слава, но той е популярен и с колаборации със съвременни музиканти от ранга на Кейт Буш, Робърт Плант, Пол Маккартни и др.

Джими Хенрикс обаче е музикантът, който е оставил силен отпечатък у него.

"Това, което ме привлича към Джими е изключително широкия мироглед, който е имал. Той е бил винаги внимателен и никого не е наранявал, което струи от музиката му. В композициите му има много влияния - от рок, блус и келтска музика до транс и експериментални стилове. Може би затова ми се струва толкова естествено да изследвам музиката му, аз самият съм свързан с много подобни стилове. Особено много ме вълнува трансцеденталната, психаделична страна в музиката на Хендрикс", заяви Найджъл Кенеди.

Ден преди срещата на българската публика с Кенеди - на 9 май, известният цигулар ще присъства на откриването на изложбата на своя приятел - художника Румен Рачев в галерия Нюанс. Приятелството между двамата артисти започва през 1995 година, а творческата им колаборация - през 2000 година, когато Кенеди кани Рачев за направата на графичното оформление и дизайн на албума си “Kennedy plays Bach”, отличен с престижната British Classic Award.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase