Снимка: X Factor

След прослушванията на X Factor и стотиците желаещи да се превърнат в следващата звезда на България дойде времето на следващото голямо предизвикателство - тренировъчния лагер.

Лагерът е вторият етап след кастинга и живите прослушвания, от който се очаква да намали значително броя на участниците в музикалната надпревара. Конкуренцията помежду им нараства все повече с наближаването на старта на шоуто, което е предвидено за 9 септември от 21:00 часа в ефира на Нова тв. Естествено, зрителите в началото ще гледат епизоди от проведените кастинги.

От утре, в продължение на 4 дни, 116-те кандидати за музикална слава ще представят своя талант и творчески умения в маратон от различни задачи. Изпитанията са подготвени от журито на X Factor – Саня, Мария, Любо и Заки, и от музикалните му педагози.

Най-младият от участниците на 14 години, а най-възрастният – на 57. 

След тренировъчния лагер на X Factor в надпреварата за участие в концертите на шоуто остават едва 40 кандидати. Действително, това е мястото, където някои от тях ще се изстрелят като с трамплин към славата, но други ще се сблъскат със суровата действителност.

Задачите съвсем няма да са само музикални. В продължение на 96 часа талантите ще прекарат безсънни нощи в сериозни музикални изпитания – задачи по хореография, пластичност и ритмичност.

"Всичко това се прави, защото в X Factor само един хубав глас не е достатъчен. Трябва съвкупност от много качества, за да станеш истинска звезда", категоричен е продуцентът на предаването Магърдич Халваджиян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase