Снимка: PR

Теди Кацарова първа ще се качи на сцената на "София Прайд" 2014 на 21 юни. Концертът в подкрепа на равенството и човешкото достойнство на всички хора, независимо от сексуалната им ориентация и полова идентичност ще бъде пред Паметника на съветската армия, и ще започне веднага след шествието, което тръгва от същото място в 18 часа в събота, съобщиха организаторите.

"Подкрепям "София Прайд", защото мисля, че всеки човек трябва да бъде свободен в изразяването на любовта си, и да я споделя. Животът е прекалено кратък, за да го живеем в срам и непрекъснат стрес от това какво ще кажат хората, или пък да оставаме в оковите на принудителна връзка или в брак без чувства. Любовта е във всички измерения", заяви Теди Кацарова.

Освен нея на сцената ще се качат и изпълнителката, популярна от телевизионния формат „България търси талант“ Александра Александрова – Алекс, както и метъл бандата Crashbrake.

"Не е необходимо да си гей, за да подкрепиш кауза, свързана с правата на ЛГБТ общността. Хората трябва да са с равни права, независимо от сексуалната им ориентация. Всеки да обича онзи, когото поиска, това не го прави по-добър или по-лош от останалите", казват от своя страна рок музикантите.

"София Прайд” 2014 ще се проведе на 21 юни. Хората ще започнат да се събират пред Паметника на съветската армия в 17 часа в събота, а шествието тръгва по столичните булеварди час по-късно.

Мисията на Прайда е да повиши видимостта на ЛГБТ общността, да поддържа обществения дебат за приемането й, и да покаже на хилядите нехетеросексуални българи, че не са сами. Тази година фокусът на Прайда е върху липсата на каквито и да е отговорни политики от страна на партиите и институциите у нас по отношение на нехетеросексуалните, трансполовите и интерсексуалните хора, заявиха организаторите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase