Снимка: Орфей Мюзик

Дейвид Кросби (David Crosby), Стивън Стилс (Stephen Stills), Греъм Наш (Graham Nash) и Нийл Йънг (Neil Young) анонсираха издаването на "CSNY 1974". Дългоочакваният бокс сет съдържа 40 парчета, изпълнени на живо през 1974 на тяхното историческо лятно турне преди 40 години, като те ще бъдат пуснати на пазара за първи път.

Няколко версии ще бъдат възможни за покупка от 8 юли от CSNY и Rhino, включително и неиздавани досега кадри от концертите, както и лимитирано издание в специална дървена кутия.

40-те неиздавани досега парчета, записани преди 40 години, ще бъдат пакетирани в няколко формата и конфигурации и пуснати на международния пазар на 7-ми юли, а в САЩ на 8-ми юли. Бокс сетът ще включва всичките 40 песни, книжка от 188 страници с невиждани досега снимки от турнето и бонус DVD с неиздавани досега кадри от концертите.
 
Очакваното с нетърпение “CSNY 1974” улавя единствената по рода си хармонична алхимия на бандата по време на тяхното забележително турне, провело се на стадиони. Дългото пътуване е за повече от два месеца и включва 31 концерта в 24 града, с общо публика от над милион човека.

Колекцията съдържа някои от най-известните песни на CSNY, сред които Suite: Judy Blue Eyes, Helpless, Wooden Ships и Teach Your Children.

По време на турнето от 1974-та CSNY представя нови парчета, които по-късно се появяват в различни албуми, като Time After Time на Кросби, Fieldworker на Наш и First Things First на Стилс. Няколко песни от Йънг, които не са издавани досега, също са включени - Traces, Love/Art Blues, Goodbye Dick и Hawaiian Sunrise.

"CSNY 1974" ще бъде на музикалния пазар у нас в каталога на Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase