Снимка: ВЕС

Остава точно една седмица до концерта на легендарния композитор и музикант Yanni в София на 2 юни. Организаторите обещават грандиозно шоу, на сцената на зала 1 на НДК ще се качат над 35 музиканти от 5 континента и 11 различни националности – оркестър, който неслучайно си е спечелил прозвището United Nations of Music.

Заедно с Yanni и неговия оркестър в България ще пристигнат и считаните за едни от най-добрите вокалистки в света – Lauren Jelencovich и Lisa Lavie.

Роденият в Каламата, Гърция, виртуозен музикант всъщност няма музикално образование, но това не му пречи да се превърне в изключителен инструменталист, който композира творбите си със специфичен почерк и стил. Това е първото посещение на Yanni в България.

"Едно от най-големите удоволствия на моята професия е, че непрестанно успявам да се докосна до нови култури и хора. Това е първото ми гостуване в България и нямам търпение да разбера повече за вашите култура и традиции по време на моето гостуване", казва музикантът.

Билетите за концерта са на изчерпване, бройки все още са в продажба в мрежата на Eventim, съобщават от Болкан Ентъртеймънт. Цените са между 70 и 120 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase