Снимка: Орфей Мюзик

Нийл Йънг ще издаде на пазара CD, дигитален албум и лимитирано издание на луксозен бокс сет на своята последна плоча A Letter Home през Reprise Records на 27 май. Самият бокс сет е красиво опакована увеличена версия на винилното издание на албума, пуснато първоначално на 18-ти април през лейбъла на Jack White Third Man Records. Той ще включва и карта за даунлоуд на hi-res Audiophile версията на записа. 
 
Йънг записва колекцията от кавъри заедно с Джак Уайт в подновена Voice-O-Graph студийна кабина от 1947-ма година, с големина колкото телефонна будка. Той описва албума като “нечувана досега колекция от открити отново песни от миналото, записани на древна електро-механична технология, която улавя и разпространява същността на нещо, което може да бъде загубено завинаги". Записан на живо, парче по парче, моно, албумът има вродената топлина и примитивното чувство на винтидж записите от Folkways. 
 
По повод трак листинга Young избира песните, които имат лично значение за него. Сред тях са песента на британския фолк артист Bert Jansch "Needle Of Death" (която вдъхновява Йънг да напише през 1972 г. "Needle And The Damage Done"), Girl From The North Country на Боб Дилън, Crazy на Уили Нелсън, I Wonder If I Care As Much на Дон Евърли, My Home Town на Брус Спрингстийн и др.
 
Албумът започва със запис на Нийл, който прочита на глас писмо към майка му, съобщавайки й за неговите лична и настояща ситуация в живота му, което поставя настроението и атмосферата на албума. Той прави това още веднъж в началото на втората страна по начин, по който може да се обясни защо е избрал точно тези определени песни в записа. В основата си тази презентация е писмо до дома от Нийл Йънг, както и подсказва заглавието. Това е дълбоко лично и изразително преживяване, което е толкова истинско и сурово емоционално, колкото е музикантско и все пак леко в своята форма и преливане от звуци. 
 
Албумът и луксозният бокс сет на A Letter Home на Нийл Йънг ще бъдат на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Чуйте ексклузивно за България в Dnes.bg новия албум на Нийл Йънг тук.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase