Снимка: Hypnotic

Дебютният албум Destiny на струнен квартет Hypnotic ще бъде представен официално на концерт-промоция в Sofia Live Club на 4 юни, началото е от 20:00 часа.

Дамите от формацията ще изсвирят на живо пред публика всичките 9 композиции, включени в диска, като освен това са подготвили една истинска феерия от визуални ефекти и сценарни изненади.

Почетната роля да ръководи гала вечерта е поверена на изключителния български музикант Антони Дончев. Да подкрепят момичетата на сцената ще се качат още Мирослав Иванов (китара), Борис Таслев (бас и акустичен бас), Димитър Семов (ударни) и Петър Георгиев (клавишни и акордеон).

Записите на Destiny отнема на Hypnotic две години. Автор на модерните им новаторски аранжименти е уважаваният италиански композитор Маурицио Абени, работил със звезди от ранга на Андреа Бочели.

Звукът е дело отново на италианец - Марко Стречони, който е автор на над 600 филмови саундтрака, носител на престижни награди като Оскар, Златен Глобус, Златен лъв и работил с Енио Мориконе.

Със солиден опит зад гърба си и класическо музикално образование, Гергана Алексиева (цигулка), Мария Новева (цигулка), Марина Хинова (виолончело), Бистра Копринкова (виола) държат музиката им да бъде свързвана с непреходната класика, но задължително в елегантна комбинация с модерните им музикални търсения.

Билетите за гала-концерта на квартет Hypnotic са в продажба на цена 15 лева в мрежата на Eventim.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase