Снимка: Sofia Live Club

Един от най-известните китаристи и съвременни композитори пристига в България по покана на Sofia Live Club. "Китаристът на Стинг", както го наричат всички, идва с бандата си, за да представи последния си албум Ad hoc, излязъл през февруари тази година.

Милър има записани 9 албума със Стинг. Двамата започват съвместната си кариера през 1990 година. Към момента имат над 1200 съвместни концерта зад гърба си и смело продължават да ги увеличават.

Виртуозът е неразделна част от изявите на англичанина и описва успеха кратко, точно и ясно – "Мисля, че тайната на успеха се крие в това, че не сме твърде близки като приятели, но музикално сме силно свързани".

Музикантите, с които Доминик ще гостува в София, са Майк Линдъп (пиано), Рани Крижа (перкусии) и Николас Фижман (бас). На сцената те ще представят последния албум на китариста, чието заглавие виртуозът дефинира като "нещо, създадено в момента, за да отговори на нуждите в особено състояние".

Билети за концерта ще може да се закупят на предварителна продажба в мрежата на Еventim.bg на цена от 30 лева и на място в деня на концерта 35 лева. ВИП със седящо място струва 40 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase