Снимка: Булфото, архив

Руслан Мъйнов ще изнесе концерт "Музика в кадър" с любими песни и мелодии от руски филми на 12 март от 19:00 часа в операта в Стара Загора.

Песента на Тримата мускетари, песните от незабравимите филми "Очи черние", "Поручик Галицин" и "Мгновение" са само малка част от програмата. В нов аранжимент за оркестър ще прозвучат и мелодии от "Петербургски тайни", "Кавказка пленница", "Белорусский вокзал" и други.

На сцената с Руслан Мъйнов ще се изявят още сопраното Яница Нешева и басът Диман Панчев. Диригентът Левон Манукян и оркестърът на Държавна опера Пловдив са приготвили редица музикални изненади за една забавна вечер с мъничко носталгия и много добро настроение.

С нов цикъл от пет концерта под наслов "Руска зима в Пловдив" започна годината за Държавна опера-Пловдив.  Концертът "Музика в кадър" с Руслан Мъйнов, Яница Нешева и Диман Панчев е част от този цикъл. Премиерата му бе на 17 януари и веднага след това поради голям зрителски интерес имаше допълнителна дата.

В началото на месец май в Зала 1 на Националния дворец на културата Руслан Мъйнов ще представи новия си албум с руски песни. По-голямата част от албума ще са песните, включени в този прекрасен концерт.

Билети за концерта се продават на касите на Билетен център на Държавна опера в Стара Загора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase