fallback

В последния ден от февруари македонците от група Foltin ще представят новия си албум "Антитело" в столичния Sofia Live Club.

Музиката на бандата е трудно да се определи. Всеки опит да бъде характеризирана с един музикален жанр - етно-пънк, диско, поп или други, не би бил много успешен.

След 5-годишна пауза в края на 2012 г. групата издаде своя дългоочакван най-нов албум "Антитело". За първи път пред БГ публика ще може да чуем най-новото от битолските авангардисти. За посланието на албума момчетата споделят: "Борба за свобода в обществото без излишни рамки".

Групата съществува от 1995 година и досега има реализирани 7 албума. Членовете й Пеце Николовски (кларинет), Бранислав Николов (вокал, китара), Пеце Трайковски (акордеон), Гоце Йовановски (бас), Славчо Йовев (барабани) и Мариян Станик (перкусии), определят музиката си като нереално страстна и духовита, характеризираща се с танцувална обстановка, която постигат с бързи македонски ритми. Описват себе си като псевдо-емигрантско кабаре и често концертите им се превръщат в истински спектакли.

Доста често музикантите работят по музика за театрални постановки, в които са известни със създаването на околния звук. Групата е известна и с участието си в редица музикални и театрални фестивали в Македония, Хърватска, Италия, Австрия, Чехия, Франция, Германия, Англия, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, България, Унгария, Франция, Ливан.

Концертът е с дата 28 февруари, с начален час 23:00. Билети могат да бъдат закупени в мрежата на eventim.bg на цена от 10 лева, а на място входът ще е 15 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback