Датчанката Емели Де Форест спечели последното издание на конкурса. Снимка: Reuters
fallback

Дванайсет страни, сред които България, вече са се отказали от участие в Евровизия 2014, съобщава украинският информационен портал Gigamir.

Освен нас на музикалната надпревара няма да бъдат представители на Турция, Кипър, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Словакия, Люксембург, Андора, Монако и Мароко.

Българската национална телевизия вече обяви, че България няма да участва в тазгодишното издание на конкурса по финансови причини. Липсата на пари спира още Сърбия, Хърватия и Кипър.

Босна и Херцеговина няма да участва заради липса на спонсор.

Андора, Люксембург и Чехия ще пропуснат Евровизия 2014 поради липсата на обществен интерес, пише БТА.

Турция е недоволна от системата на определяне на победителя, а Словакия е решила, че няма шанс да спечели. Монако и Мароко не са проявили интерес да подновят участието си в конкурса.

Евровизия 2014 ще се проведе в датската столица Копенхаген през май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Ivanov

преди 10 години

150 милиона зрители. 60 години история. Това е Евровизия. Конкурс, който ще надживее всички нас.

32

Иди Амин

преди 10 години

"Освен нас на музикалната надпревара няма да бъдат представители на Турция, Кипър, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Словакия, Люксембург, Андора, Монако и Мароко.""Андора, Монако и Мароко""Мароко"Аз ли нещо не съм разбрал, или Мароко участва в Евровизия ? Що за травестия ?

31

до четящ глупости

преди 10 години

Не знам как ги смяташ, но Турция, Кипър, България, Хърватия, Босна, Сърбия и Чехия доколкото си спомням са редовни участници и мисля, че участваха поне в една от последните две години. За Андора, Люксембург и Словакия просто не си спомням

fallback