Общ преглед

За първи път българската публика имаше възможността да се наслади на таланта на Енио Мориконе. 85-годишният музикант показа най-доброто от себе си пред 9000 души в столичната зала Арена Армеец. На сцената с него бе оркестърът и хора на "Класик ФМ".

Точно в 20:30 Маестрото започна с поклон своето музикално пътешествие из филмовата музика, като началото бе с "Недосегаемите" на Брайън де Палма. Зрителите се потопиха в магията на превърналите се в класики музикални теми от "Имало едно време в Америка", "Имало едно време на Запад", "Шепа динамит", "Добрият, лошият и злият", пиесата "Обоят на Гейбриъл" и др.

Колорит в спектакъла внесоха сопраното Сузана Ригачи, Джилда Бута, Теодосий Спасов се отличи със специално соло в пиесата "Сребърна мина".

След близо два часа дойде финалът на концерта, но никой от присъстващите не искаше да си тръгва. Енио Мориконе излезе три пъти на бис, а за българската публика остана удоволствието, че най-после се докосна на живо до творчеството на музиканта.

Концертът бе изгледан от бившият лидер на ДСБ Иван Костов и съпругата му Елена, кметът на София Йорданка Фандъкова също аплодира Мориконе. Преди концерта той обяви своята подкрепа за града в надпреварата за културна столица на Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар