Снимка: PR

Ghostpoet ще изнесе първия си концерт в София на 11 декември, събитието се организира от Keen Acts и ще се проведе в Sofia Live Club.

Obaro Ejimiwe, известен още като Ghostpoet, пристига в София със своя лайв бенд в съства Clare Uchima, John Blease и John Cavertt, които ще ни представят новия албум Some Say I So, I Say Light ,както и ще ни върнат към най-добрите изпълнения от първата плоча на изпълнителя Peanut Butter Blues and Melancholy Jam. След концерта самият Ghostpoet ще се изяви и като диджей, пускайки любимите си парчета, които са вдъхновили музикалната му кариера, както и най-актуалното от клубната сцена в Англия.

Ghostpoet e един от най-забележителните млади изпълнители на музикалната сцена в Англия. Стилът му е труден е за определяне, но пък е интересен. Още с излизането на първия си албум Peanut Butter Blues and Melancholy Jam за лейбъла на Gilles Peterson Brownswood records, Ghostpoet привлича вниманието на музикалната критика с номинацията си за нагрaдите Mercury, заедно с тези на Адел, PJ Harvey и James Blake.

Стилът на Ghostpoet се характеризира с дълбоки бийтове, абстрактни синт линии, които успешно кореспондират с меланхоличните вокали на изпълнителя. Звучене, с което печели симпатията на много хип-хоп, соул и дъбстеп фенове.

Тази година на пазара се появи и вторият албум на Ghostpoet oзаглавен Some Say I So, I Say Light. В плочата взимат участие Tony Allen, Dave Okumu, Lucy Rose и Woodpecker Wooliyams , а целият албум е продуциран заедно с Richard Fomby, познат от проекти като Darkstar, Egyptian HipHop и Wild Beats.

Билети се продават в мрежата на Eventim, а в деня на събитието цената ще е 20 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase