Снимка: Кантус Фирмус

Малко повече от седмица преди датата за юбилейния концерт на композитора Борис Карадимчев билетите са напълно изчерпани, съобщиха организаторите.

На 15 ноември, в зала "България", ще участват звезди на българската поп музика, класически музиканти и актьори, детски хор „Пим-Пам“ и  Оркестъра на Класик ФМ радио под диригентството на Григор Паликаров. С този концерт ще бъде открит цикъла "Концертмайсторите", организиран от "Кантус Фирмус".

Специално за концерта Борис Карадимчев направи нови аранжименти на 10 от най-хубавите си песни. Те са обединени в специална сюита, в която са включени хитовете "Нашият град", "Някога, някога", "Ако не беше ти", "Зеленоокото момиче", "Богатство", "Хора и улици", "Бяла тишина", "Оставаме", "Безсъние".

На финала на сюитата ще прозвучи и песента, която стана един от символите на демократичните протести през 90-те години "Времето е наше", също създадена от Борис Карадимчев, но с нов текст, насочен към юбилея на композитора. В изпълнението на сюитата ще участват звездите Маргарита Хранова, Мими Иванова, Орлин Горанов, Васил Петров Орлин Павлов и Георги Мамалев.

Още един актьор – Христо Гърбов ще бъде част от шоуто. Той ще се изяви с емблематичната песен "Робинзон Крузо", а заедно с него на сцената ще бъдат и децата от "Пим-Пам" - съставът който е ръководен в продължение на повече от 30 години от Борис Карадимчев.

Три много интересни произведения от класическия репертоар на Карадимчев също са част от програмата. Фантазия за цигулка и оркестър Something по теми на Бийтълс ще слушаме със солистка Калина Христова, а клавирната фантазия "Проксима", която носи името на една от песните в "Момчето си отива", ще бъде изпълнена от топ-пианиста Георги Черкин.

Борис Карадимчев е един от най-уважаваните и признати съвременни български композитори. Той е създал над 300 популярни песни, музика за 40 игрални и 120 анимационни филми, музика за театрални постановки, симфонични и камерни произведения. Работил е в Българска концертна дирекция, Български циркове и като главен редактор в БНТ. Преподавал е в Националната музикална академия - поп и джаз факултет.  През 1999 г. става професор по музика в НАТФИЗ, където преподава филмова музика. Освен там, води лекции за филмова музика и в Нов български университет и в Югозападния университет в Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase