Снимка: TV7
fallback

Емоционалната Петя Буюклиева стана поредният участник, който напусна "Музикална академия".

Снощните елиминации предложиха на зрителите по едно изпълнение на номинираните - Кичка Бодурова, Петя Буюклиева и Прея. Единствено Петя заложи на английска песен - It's raining mеn, подкрепена от Коцето-Калки. Изпълнителят застана и до Кичка Бодурова, която изпълни "Не искам да знаеш", а Прея, заедно с Георги, заложи на парчето "Трябва да знам".

Именно екзотичната изпълнителка спечели журито и то я спаси от изгонване. Тя получи подкрепа от публиката с плакат "Прея, обичаме те...Люлин също!". От съдийското решение доволен остана и Дичо, според когото, ако Прея напусне шоуто, академията ще остане пуста.

За Кичка и Петя остана да се борят за оставане в "Музикална академия", като журито се скъса да ги хвали. Дори вечно намиращият кусури Фънки възкликна, че е впечатлен от Буюклиева. "Днес отново си тази, която искам да чуя", възкликна той, а Здравко допълни, че едно нещо не е научила Петя през годините - да бъде фалшива.  Фънки обаче определи изпълнението на Кичка като кошмар, изпълнен с комунистически патос. Тя му отвърна обаче, че песните не се делят на социалистически и капиталистически, а на хубави и лоши.

На финалната права двете певици заложиха на песни от своя репертоар - "Това съм аз" и "Обич". Петя пък констатира със самочувствие, че музикалната академия е факт благодарение на нея и колежката й.

Вотът на зрителите обаче бе смазващ в полза на Бодурова - 84,2% срещу 15,8%.

Напускането на Петя Буюклиева предизвика много противоречиви коментари, като някой съжаляваха, че е напуснал най-добрият глас. Повечето фенове на шоуто обаче бяха на мнение, че по време на елиминациите не е ставало въпрос за това кой пее по-добре. Според тях разликата във вота се дължи на слабия характер и нестабилното психическо състояние и честите ревове на Петя Буюклиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 10 години

До АнонименЩот си *** затова...

32

дедо

преди 10 години

Предпочитането на Кичка пред Петя означава чалгализация на музикалния вкус. Кичка пее българско сиртаки ,което си е чиста кръчмарска музика ,каквато е и кючекът на български наречен чалга. Петя пее художествени песни мигриращи към канцона, шансон и джаз.

31

789

преди 10 години

Дай боже тия младоци да се научат да пеят като Петя но едва ли.Те и затова направиха тоя номер с нея.Лисицата като не можела да стигне до гроздето казала че е горчиво-нали така беше.А номера на тази Прея беше удивително гаден,млад човек а гадняр.Е дано в близките години се научи да пее и да отиде да се пообразова музикално някъде.А журито ме изуми -запазвали я щото после щяла да се научи да пее ,а дано.

fallback