Миро ще бъде част от концерта. Снимка: Dnes.bg

Б.Т.Р., Дичо, Миро, Део, Димитър Рачков, Поли Паскова, фолкпевиците Галена, Траяна, Даяна, Ани Хоанг и др. ще изнесат благотворителен концерт на 28 септември в Перник.

"Нека не бъдем безразлични за Явор" ще се състои от 19 часа в спортна зала "Борис Гюдеров" в града, а водещ ще бъде Август Попов.

Каузата ще подкрепят и популярни личности като Любен Дилов-син, Юлияна Дончева и нейният съпруг Станислав Недков- Стъки, които ще бъдат специални гости. Зад благотворителната кампания застава и Община Перник.

Още 9 хил.лв. трябва да се съберат за електронната протеза на Явор, за да може младежът да използва пълноценно ръката си, която загуби в катастрофа миналата година. Голяма част от нужните 48 хиляди лева бяха набрани чрез дарения, благотворителни концерти и SMS-и.

27-годишният младеж, чиито крак  също пострада тежко в инцидента, вече ходи без патерици. От  няколко месеца той се е върнал на работа. Сега е технически сътрудник във фирмата, в която е работил преди. Явор продължава и да учи, като е последна година студент по публична администрация в Бургаския университет.

Приятелката на Явор също го подкрепя в усилията му да се върне към нормалния си живот. Неговият невероятен дух и сила да продължи напред, впечатлява всеки, който го опознае. Перничани не останаха безразлични досега към съдбата на младия си съгражданин и не спряха да го подкрепят.

Средства могат да бъдат дарявани и чрез СМС на номер 17 777 с текст DMS YAVOR и на банкова сметка BG53UBBS80021050534330 на името на Явор Александров Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase