Flo Rida е номер едно в Щатите. Снимка: Reuters

Музикалната сцена най-после се задвижи. След като от началото на годината не можем да се похвалим с много голям брой хитове и големи албуми, то в следващите месеци ще кипи усърдна работа и очакваме новите албуми на Давид Гета, Мика, Green Day и The Killers през септември, Калвин Харис в края на октомври, както и на свежата млада звезда Example в средата на ноември.

Новите попълнения изникват от всеки ъгъл, като тази седмица цялата тройка на престижната класация за сингли на BBC Radio 1 е заета от дебютиращи парчета.

На първото място е американският рапър и R&B изпълнител Ne-Yo, който вече веднъж тази година направи удар с общото си парче с Калвин Харис – Let`s Go.

С новото си и прочувствено Let Me Love You той изглежда отново ще покори сърцата, особено на женската половина от феновете си, и ще се върти усилено.

Негова конкуренция тази седмица бяха The Script с новото им Hall Of Fame, което звучи много добре, особено с гост вокалите на веселия will.i.am.

Pink също се завърна с нов сингъл, който изпълни и на Видео музикалните награди на MTV на 6-ти септември в Лос Анджелис. Blow Me (One Last Kiss) заема третата позиция.




Сред албумите Рита Ора (Rita Ora) с нейното Ora, което беше водач преди една седмица, се срива до 3-тата позиция. И тук на първите две места застават чисто нови попълнения. Лидерската позиция e за приятната инди банда The Vaccines с техния втори студиен албум Come Of Age, а зад себе си оставят Two Door Cinema Club с Beacon.
 

Както винаги, отвъд Океана нещата не прогресират толкова бързо. Тук все още любимците от последния месец властват и едва ли ще сдадат водачеството толкова бързо.

В чарта за сингли на Billboard на първата позиция се завръща Flo Rida с Whistle, измествайки Тейлър Суифт с последния й сингъл We Are Never Ever Getting Back Together. Третото място остава за момчетата от Maroon 5 с One More Night.

При албумите раздвижването е малко по-добро – на първото място е дебютантът tobyMac с Eye On It, следван от друго ново предложение – Welcome To: Our House на Slaugterhouse. Миналоседмичният победител Trey Songz с Chapter V остава трети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase