Второто издание на Sozopol Fest посреща лятото, Снимка: PR
fallback

Във второто издание на един от най-свежите фестивали - Sozopol Fest, отново феновете ще имат възможността да посрещнат утрото на 1 юли в подобаваща обстановка на плажа с приятна музика.

На 29 юни на сцената ще се качи бруклинската банда Tortured Soul, за да разтанцуват публиката с нюйоркски соул, денс и хаус.

След тях за първи път в България като част от Европейското си турне ще се развихрят южноафриканските хаус "диаманти" Black Coffee и Bucie.

Наскоро той влезе в книгата на Гинес за най-дългия диджей сет - той пуска масивните 60 часа с една ръка за неговата благотворителна организация, посветена на деца с увреждания в Южна Африка.

Освен тях в първата нощ публиката ще може да се наслади и на ритмичния соул фънки хаус на Tri O Five и сетовете на George Quest, DJ Ilko,l Emil Prize и Sirius & Metodikal.

Втората нощ от Sozopol Fest, на 30 юни, е запазена за DJ Spinna.

Той е творчески талант, който в световен мащаб надхвърля музикалните жанрове и ограничения. DJ Spinna е участвал на най-престижните събития и фестивали със свои соло сетове и в екип с Gilles Peterson, Jazzanova, Osunlade, DJ Shadow и други.

След американския ърбън бийт, на сцената ще стъпи най-фънкарската банда на Япония и най-японската банда сред фънк бандите - Osaka Monaurail.

Osaka Monaurail вече 17 години са най-добрата японска фънк група. 10-имата приятели се събират в колежа и първото парче, което разучават заедно е хитът на James Brown от 1968 година - "I Got The Feeling".

След тях на диджейския пулт ще застане Aaron Dae.

Българските имена, които ще закрият втората вечер на Sozopol Fest и заедно с публиката ще посрещнат изгрева са Белослава, групата Dirty Purchase, DJ Marten, DJ Ihou и Ramsey Hercules.

На плажа 36 часа без прекъсване ще звучи музика в стиловете соул, денс, фънк, афробийт, хаус, диско, лаундж и ню джаз.

В дневната част на фестивала посетителите ще имат възможност да се научат или да поупражняват своите kite, windsurf и wakeboard умения, да разпуснат в чил-аут зоните или да открият много други забавления, които ще се случват в рамките на фестивала.

Двудневният фестивал стартира на 29 юни и ще продължи до сутринта на 1 юли.

Първите 500 билета за двата дни на Sozopol Fest са на цена от 60 лева.

Еднодневните билети са на цена от 40 лева на предварителна продажба и 45 лева на място. Билетите за двата дни са на цена от 75 лева на предварителна продажба и 85 лева на място.

Място за палатка за един ден струва 3 лева, а за два - 5 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback