Трибютен албум на Джанис Джоплин 40 години след смъртта й, Снимка: Вирджиния Рекърдс
fallback

Юбилеен двоен албум в памет на легендаранта Джанис Джоплин ще бъде издаден на 17 април от "Вирджиния Рекърдс/Sony Music".

Проектът се казва "The Pearl Sessions" и включва в себе си едноимения и последен шедьовър на Джанис, както и новооткрити студийни записи, 9 неиздавани парчета и концертни записи.

Двойният албум е музикален портрет и ретроспекция на последните и най-динамични творчески години от живота на "Кралицата на рокендрол музиката".

Оригиналният албум "Pearl" излиза за пръв път на 11 януари 1971-а година, три месеца след смъртта на Джанис. Това е и последният албум и посмъртното завещание за неуспоримото творчество на американката. Той включва някои от най-известните и обичани песни на Джанис Джоплин, включително кавър версията й на парчето на Крис Кристоферсън "Me And Bobby McGee", както и легендарното акапелно изпълнение на "Mercedes Benz".

"The Pearl Sessions" събира за пръв път на едно място оригиналните моно версии на 45 сантиметровите LP плочи, както и новооткритите версии, извадки и вокали от класическите парчета в оригиналния албум "Pearl".

Албумът ще бъде пуснат у нас на 17 април, когато е и световната му премиера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

старото

преди 12 години

Н-даа, изглежда, че Бог като даде дарба на някой, май му взима нещо друго! Колко от тези талантливи хора си отиват млади - Джанис, Ейми,Джими, сега и Уитни..Но пък ще се помнят..

1

Анонимен

преди 12 години

Джанис е велика!

fallback