Снимка: БГ Саунд Стейдж
fallback

Едно от най-големите танцови събития на годината – гостуването  на Националния балет на Испания у нас, предизвика голям интерес сред феновете на горещия  фламенко ритъм.

Два месеца преди  спектакъла в зала 1 на НДК на 5 април залата е почти разпродадена. Само два дни остават пък до края на периода, в който билетите за шоуто на уникалния балет са на промоционални цени. След 9 февруари те ще бъдат с 10 лв. по-скъпи.

От създаването си през 1978 г. до сега, с Националния балет е свързано творчеството на великите танцьори Хоакин Кортес, Ева Уербабуена, Хосе Антонио, Кармен Амая, Аурора Понс, Нана Лорка, Аида Гомес и много други. През декември  испанските байлаореси бяха горещо аплодирани  на поредица от спектакли в обновения Большой театър в Москва, а малко преди това на Световния фламенко фестивал в Маями те спечелиха наградата на публиката.

Националният балет е създаден от испанското Министерство на културата и има огромно международно признание. На сцената на зала 1 на НДК великолепните танцьори ще играят две от най-прекрасните си творби – Dualia, под хореографията на Рохас и Родригес, и режисьор  Хосе де Еузебио и La Leyenda. И двете постановки отдават почит, обич и възхищение на най-големите в хореографията и танца - Хосе Антонио и Кармен Амая.

Пищни костюми, прекрасна музика, страстни танци под звуците на десетки кастенети в ръцете на танцьорите – една приказна история, разказана без думи, живот, изживян чрез великолепни танци. Това очаква зрителите на Националния балет на Испания на 5 април в зала 1 на НДК.

Спектакълът е организиран от продуцентска агенция БГ Саунд Стейдж с подкрепата на посолството на Кралство Испания. Билети си продават в мрежата на Eventim, ейните партньори и в билетния център на НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback