Снимка: Булфото
fallback

Известната хакерска група Anonymous (Анонимните) хакнаха сайта на българската организация за авторските права ПРОФОН снощи.

При влизане в сайта на организацията излизаше съобщение, че този домейн е “конфискуван“ от групата.

От съобщението, което са оставили Анонимните на интернет страницата на ПРОФОН, става ясно, че причина за хакерската атака е отвореното писмо, което организацията за авторските права, Мюзикаутор, Тиътъраутор и няколко продуцентски къщи изпратиха до държавните институции. В него те изразяват твърдата си подкрепа за приемането на закона за защита на авторската право в интернет ACTA.

Oще по темата
30 яну 2012 17:04
252

Днес сайтът на ПРОФОН работи нормално. На интернет страницата няма официално изявление на организацията по повод хакерската атака.

Припомняме, че международното споразумение ACTA предизвика масово недоволство сред интернет потребителите.

Голяма част от тях се тревожат, че след влизането му в сила сериозно ще бъдат ограничени възможностите на световната мрежа.

На много места по света, включително и в България, се готвят масови протести срещу ACTA. Поддръжниците на споразумението твърдят, че то е необходимо, за да се защитят правата на артистите.

Анонимните са една от най-големите хакерски организации. Те станаха известни с ударите си по сайтовете на институции като ФБР.

Те заплашиха, че са готови да сринат и социалната мрежа Facebook. Анонимните твърдо се обявяват срещу рестрикциите в мрежата, които налагат споразумения като ACTA.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

СЕКСАКТА

преди 12 години

Олеле,и що гиганти като WASP,Maiden,Metalica не ревът за авторските си права в интернет а нашите некадърници ронят сълзи.Адните събират по 200 000 на концертите си,а нашите и 100 човека не могат.С едно-две изключения.

37

Тони каза

преди 12 години

Очевидно доказателство за криминалните пируети на фурнаджийската лопата Борисов, и един от най-големите пладнешки неграмотен милиционерски хайдук Цветанов и шайката му е факта че посланическата ГЕРБ *** е подписала по искане на господарите си. Защо ще подписват нещо ако не са твърдо решили по мутренско разбойнически да го ратифицират. Както повечето си криминални закони в това число и този за подслушването даваща на изверги като Цветанов и бандюги неограничени възможности за терор.. .

36

Тони каза

преди 12 години

Между другото,някой казва "без политическа агитация". Аста е преди всичко акт на политически престъпници и в голямата си част измамници които крадат повече от всички като уж "защитават"авторските права. Не забравяйте че двуглавата мутренска милиционерска хидра ГЕРБ и Цецовските хайдуци прокараха "закон" за подслушване, следене и всякаква цензура в интернет!

fallback