fallback
Автор: Петър Бегов

Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) - ни напусна прекалено рано. За времето, когато тя ни вдъхновяваше с музиката си, за повечето хора тя беше просто скандална певица - не заради музиката си, заради живота си.

Когато стане дума за Ейми, трябва да отвориш съзнанието си. Един красив женски глас, един от малките истински соул гласове на съвременната музика. Безграничен талант, на който тя сама постави граници. Феновете й ще я помнят винаги, заради нейното творчество, което е извън времето и пространството.

Когато слушаш нейните песни, тя оставя на теб да решиш всичко останало.

Десетте песни, с които ще помним Ейми:

Amy Winehouse - You Sent me Flying, аудио

Песента е чиста прецизност. Тя е от дебютния албум на певицата Frank. Носи усещане за една имагинерна атмосфера, наречена любов. "His message was brutal but the delivery was kind" пее тя.

Amy Winehouse - In My Bed, видео

Ейми доказва стила си, като разчупва музиката си, модернизира я със свой щрих, заради който тя става лесно разпознаваема.

Amy Winehouse - Fuck Me Pumps, видео

Fuck Me Pumps е една от емблематичните песни за певицата. В нея тя описва леките момичета, без които "няма да има веселба, няма да има нощен живот, всички мъже просто ще се прибират при жените си".

Amy Winehouse - You Know I`m No Good, видео

Парчето е от втория албум на Ейми - Back To Black, който излиза през 2006 година и печели пет награди Грами. В него тя вече е с изрисувани ръце, с друг поглед, с друг стил. Ти вече знаеш, че тя не е добра.

Amy Winehouse - Tears Dry On Their Own, видео

Парчето излиза като сингъл, но не постига успеха на You Know I`m No Good, Rehab и Back To Black, от същия албум. Все по-често певицата пее за несподелената любов или за любовта, която не заслужава да прецакваш себе си.

Amy Winehouse - Rehab, видео

Според някои демонстрираща начина си на живот, според други просто начин на живот.

Amy Winehouse - Love Is A Loosing Game, видео

Отново връщане към чистата, докосващата те с гласа си Ейми.

Amy Winehouse - Back To Black, видео

Едноименната песен от втория албум на певицата е просто хипнотизираща. Режисирана в черно-бяло, тя ни въвежда в един свят на такива чувства.

Amy Winehouse - Take The Box, видео

Песента е отново бавна, близка до ранния джаз на миналия век, но през нейния стил.

Amy Winehouse - Valerie, аудио

Когато ходиш сам със себе си и рисуваш картини в главата си...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback