Отваряйте си очите на четири, когато става въпрос за българите, дори и за телевизионно шоу.

Това пише в гръмко заглавие близкият до македонското правителство скопски всекидневник "Вечер".

Вестникът обвинява собственика на телевизия А1 (един от най-популярните канали в западната ни съседка, който е с национално покритие) Велия Рамковски, че излъчва българска пропаганда.

Поводът за нападките: А1 излъчи епизод от кастингите на Music Idol 3 в македонската столица, който българските зрители видяха миналата седмица.

В епизода беше показано участието на 15-годишната Мартина Кликовац, която е дъщеря на черногорец и българка от Велико Търново.

„Вечер“ преразказва този момент от кастинга по следния начин: черногорец и българка, които повече от 19 години живеят и работят в Македония, публично отрекоха съществуването на македонския народ. Частната телевизия А1 позволи дуетът Лили и Меланж публично да обявят, че македонският и българският език са едно и също и че македонците и българите са един народ в две държави. Преди участието на дъщеря й пред журито Лили каза, че е нямала проблеми с езика, защото тъй или иначе той бил еднакъв с българския. Нейният съпруг – черногорец, по-голям българин и от Тодор Живков, само потвърди тезата на жена си, че македонците и българите са един народ в две държави.

Dnes.bg припомня, че главният редактор на скопския всекидневник "Вечер" Драган Павлович Латас има сръбски паспорт.

Латас е и шеф в телевизия "Сител" - канал, който също като А1 има национално покритие в Македония.

Това не е първият път, в който на страниците на "Вечер" се публикуват остри материали срещу собственика на телевизия А1 Велия Рамковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase