Общ преглед
Един от най-очакваните български филми през тази година е "Мисия Лондон". Филмът на Димитър Митовски се очаква да се появи на голям екран през април.

А малко преди това се появиха и някои от най-известните родни актьори в новите си превъплъщения.

Още по темата
14 авг 2009 10:09

Снимките на „Мисия Лондон” приключиха в началото на месец септември и в момента филмът е в постпродукция.

„Мисия Лондон” е ексцентрична комедия, базирана на едноименната книга на Алек Попов. Основното действие на филма се развива в българското посолство в Лондон. Историята е измислена и абсурдна, но части от нея са заимствани от реалния живот и това е причината в някои моменти да звучи действителна.

Първата клапа на „Мисия Лондон” беше на 6 юли и снимките продължиха общо девет седмици до 4 септември 2009.

Стартът беше в Лондон, а снимачните площадки на продукцията бяха съсредоточени в централната част на града около емблематичния мост Тауър бридж, парламента и в администрацията на Бъкингамския дворец.

На 21 юли снимачната площадка на филма се премести в България, където беше завършен. „Мисия Лондон” е копродукция между Унгария, Македония, Швеция и Англия.

Димитър Митовски е заснел над 500 реклами за най-големите рекламодатели у нас и е автор на късометражните филми „Върнете заека” и „Лошият заек”, които са номинирани в „Седмицата на критиката” на кинофестивала в Кан през 2005 и 2007 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase