Снимка: iStock
fallback

Диетата и начинът на живот играят важна роля в превенцията на рака на гърдата. Всички научни доклади алармират, че ранният рак на гърдата при жени под 50 години се увеличава в световен мащаб.

Да, смъртните случаи от тази болест като цяло намаляват, заради ранната диагностика, но все пак трябва да се знае, че не само генетичният компонент е важен за развитието на това коварно заболяване.

Истината е, че ракът на гърдата е силно повлиян от фактори като хранене и начин на живот. Поддържането на здравословно тегло, редовните упражнения, спазването на здравословна, балансирана диета и ограничаването на излагането на токсини от околната среда са доказани начини за намаляване на риска от рак на гърдата.

Движещи нивата на рак на гърдата при всички жени, освен генетичното предразположение, са безброй фактори, много от които са променливи странични продукти на съвременния живот.

Скорошни изследвания на Trusted Source показват, че при 19 от 30 вида рак почти половината от всички случаи в Съединените щати са свързани с променливи рискови фактори. Един възможен виновник? Алкохол. Според доклад на Американската асоциация за изследване на рака консумацията на алкохол ви излага на по-висок риск от шест вида рак, включително рак на гърдата.

„Ако погледнете съвременния живот, където хората раждат бебета едва по-късно, не кърмят, пият много или са с наднормено тегло и не спортуват, не се хранят добре или използват фармацевтични хормони за продължително време, това е комбиниран набор от причини, поради които днес ракът на гърдата е по-разпространен, отколкото преди, включително при млади жени“, казват от Healthline.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback