Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Второ издание на "Голямата маса" в столичния район "Оборище". 120-метрова трапеза събира съседите, за да споделят храна си. Има и сцена, на която се изпълняват стари градски песни. От 11:00 ч. до 22:00 ч. отсечката на ул. "Оборище" ще остане затворена за автомобили.

Жителите на "Оборище" превърнаха централната улица в богата трапеза и се впуснаха в истинско кулинарно пиршество. Сред тях е и малката Марина Каримова, която избира да празнува своя личен празник с целия квартал.

"Ще почерпя с торта. Ставам на 13. Много е забавно и разнообразно тук", сподели Марина пред Bulgaria ON AIR.

"Направили сме няколко различни вида фокачи, различни тематични десерти, които се приготвени само за деня. Всичко е домашно направено", каза Ангел Василев.

Събитието "Голямата маса" е част от Европейската седмица на мобилността. Инициативата цели да създаде повече място за различни активности за хората.

"Очаквам хората да се включат с храна, с добро настроение. Тук ги очакват най-различни забавления. За децата има специална детска маса", добави и.ф. кмет на район "Оборище" Милена Алексиева.

Гостите имат и възможност за тест драйв на електрически автомобил, като пример за алтернативен и устойчив начин на придвижване в града. Инициативата се организира от район "Оборище" към Столична община.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Фен

преди 7 минути

Много хубава инициатива, като от старото пред- КОВИД време. Добросъседско погалване на сетивата без страх. Да си го продължат без европейски пари и натам пожелавам! Оборище е чуден квартал за подобни общностни инициативи!

4

Супер

преди 3 часа

Хубава идея. За позитивни, добри и комуникативни хора. Браво.

3

Анонимен

преди 4 часа

Голямата маса - ела наяж се като прасе, пръдни и се уригни за десерт с мисълта за по "свеж" въздух!

fallback