Продукти:
- 180 г брашно
- 1 и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 230 г йогурт
- 200 г захар
- 3 големи яйца
- 120 мл зехтин екстра върджин
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
Приготвяне:
- В дълбока купа комбинирайте захарта и яйцата.
- Разбъркайте всичко добре.
- След това добавете зехтина, йогурта, ванилията, содата, солта и бакпулвера.
- Всичко се разбърква добре.
- Накрая добавете брашното.
- Трябва да се получи гладко тесто за кекс.
- Изсипете тестото в тава, в която сте сложили хартия за печене.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50 – 55 минути или до готовност на кекса.
- След като изстине, може да поръсите с пудра захар.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
Анонимен
преди 4 дниОт кога на киселото мляко му викате "ЙОГУРТ"? Абе вие се маскирате на българска медия, спонсорирана от Сорос и Америка за България, но започвам да се съмнявам дали реално редакторите ви са българи...
3
Петровнa
преди 4 дниДо хахах, недей сега така; разните *** блогъри, които комбинират захарта и яйцата откъде да знаят за кисело мляко :))) Пък и не е кууул.
2
Анонимен
преди 5 дниПо- добре краве масло, вместо зехтин. А зехтина за салати.